Vattenskärning Stockholm

Vattenstråleskärning är också känd som nötningsblästring, hydro-abrasive, water-abrasive eller hydro-abrasive. Enkelt uttryckt använder man helt enkelt en stråle med mycket högt tryckvatten för att skära igenom material upp till 200 mm tjockt.

Vatten ensamt räcker när man skär mjuka och tunna material. Men om det är nödvändigt att skära igenom hårdare och tjockare material, är det nödvändigt att använda vatten blandat med granat, dvs. en mjukgörare. Detta görs genom att accelerera slipmedlet till en hastighet nära ljudets hastighet genom slipmedlets vatten, vilket översätts till perfekt precision, vilket garanteras genom vattenskärning. Mjukgöraren i sig kan jämföras med sand, med skillnaden att den är mycket hårdare och har mycket skarpare kanter.

 

Vattenskärning – skärning av alla material

 

Vattenskärning gör att vi kan skära material med hög precision, såsom:

– natursten och konglomerat,

– kolstål,

– rostfritt stål,

– icke-järnmetaller och deras legeringar,

– glas och polykarbonat,

– keramik,

– plattor,

– keramik,

– och andra.

 

Vattenskärning är en innovativ teknik som använder en vattenström med mycket högt tryck.

Den viktigaste fördelen är bristen på termisk påverkan på det bearbetade materialet. Som redan nämnts vid skärning av mjuka och tunna material räcker det bara med vatten, och för hårdare och tjockare material är det nödvändigt att använda vatten med granat.

Waterjet-skärning överträffas inte av andra metoder. Först och främst skär den genom tjockare material än laser eller plasma. Dessutom är det mer exakt än de andra sätten. Dessutom utsätts materialet inte för höga temperaturer, så det utsätts inte för mekaniska skador i form av repor eller mikrosprickor.

Slipvattenbehandling, förutom de nämnda fördelarna, kännetecknas också av bristande produktion av skadliga ångor och farligt avfall.

Ett företag som inte bara handlar om vattenskärning utan även laserskärning och inkl. ytbehandling finns här http://cheap-poland.com/sv/

Vi tillhandahåller våra tjänster i städer som: Stockholm, Göteborg, Malmö. Våra kärntjänster är: Outsourcing Polen, Produktion i Polen

Populära taggar: Ytbehandling, Laserskärning, Metallarbeten, Dornbockning